De Caprivi Strip is hooguit 50 km breed maar heeft een lengte van 450 km. Het grenst aan de noordkant aan Angola en Zambia en ten zuiden aan Botswana. Het grenst in het oosten haast aan Victoria Falls in Zimbabwe. De Caprivi Strip is verreweg het natste gebied van Namibië, de grote rivieren die er doorheen stromen zijn de Okavango de Zambezi en de Kwando.
     De volgende dag reden we vanuit Zimbabwe voor een groot gedeelte langs de Zambezi rivier. Gedurende de ca. twee uur durende rit kwamen we bij het vierlandenpunt: Angola - Botswana - Zambia en Zuid West Afrika, de z.g. Caprivi Strip. Doel van onze tocht was het 12.000 km2 grote Chobe National Park het op één na grootste wild park van Botswana. Het Chobe Nationaal Park heeft de grootste olifanten populatie ter wereld, er leven er tussen de 50.000 en 70.000. Buiten het overige grote wild leven er een ongelofelijk aantal soorten vogels. In het Chobe National Park ligt o.a. het Chobe Game Lodge waar we zouden overnachten.

     Op de plaats waar het Chobe National Park hotel aan de rivier is gelegen, heeft de rivier de Chobe het land kilometers breed geïnundeerd, waardoor er op vele plaatsen eilandjes zijn ontstaan waarop zich aller soorten waterwild en vogels gevestigd hebben. Alleen in de buurt van het hotel, komen er op deze eilandjes en in de bush, al zo’n 300 soorten vogels voor, een vogelspotters paradijs!

     Vanwege de mogelijke aanwezigheid van de, ook op het land levensgevaarlijke hippo’s (gebeuren de meeste ongelukken mee), maar ook krokodillen, wilde zwijnen en olifanten was het verboden, vooral in de duisternis om zich buiten het bereik van het hotel te begeven.
Het gele en rode drinken waar de kinderen zo gek op waren.
     Na de lunch konden we aan onze eerste echte land safari beginnen in een safari landrover, bestuurd door een lokale driver. In het begin zagen we vele soorten vogels die onze driver alle bij naam kon. Verder de bush in kwam het grotere wild in beeld zoals, de buffel, waterbokken, giraffen en olifanten. De volgende dag begonnen we al om 6 uur ’s morgens aan onze volgende land-safari.
Het Chobe Game Lodge is perfect opgenomen in de omgeving.
Het dak van de jeep is aan de bovenkant open. Hierdoor kan je, staande op de bank makkelijk foto’s nemen.
Apen in overvloed, gaan geen mm voor je opzij! Liever niet voeren, anders raak je ze nooit meer kwijt.
Een visarend speurt de rivier af naar een lekker hapje.
     Eindelijk op weg om de Big Five te gaan bewonderen een veelgebruikte term. Hij staat voor vijf van de grootste diersoorten die iedereen graag voor de lens van zijn camera ziet verschijnen: de olifant, de leeuw, de buffel, de luipaard (of cheeta) en de neushoorn. De gidsen weten over het algemeen wel waar zich flinke kuddes olifanten bevinden, want dat is wel wat de meeste toeristen willen zien. De buffel en de neushoorn kom je ook wel met enige regelmaat tegen, maar de luipaard en leeuw daar moet je geluk mee hebben.
Deze flinke jongen wilde het weggetje oversteken terwijl wij aan kwamen rijden. Ja, wat doe je dan. Nou dat is niet zo moeilijk, stoppen en achteruit wegwezen!
Altijd een indrukwekkend gezicht olifanten in het wild. Een gepaste afstand bewaren tot deze mooie dieren is zeer belangrijk.
De gidsen zijn zeer bekwaam om toeristen een kudde olifanten zo dicht mogelijk te laten benaderen, zonder de veiligheid uit het oog te verliezen.
     Tegen de middag begon het te regenen en dat was niet zo leuk want er stond een water safari op het program, maar goed, regenkleding mee en kijken wat we ervan konden maken. We voeren met een praktisch open boot met aanhangmotor de Chobe rivier op. Hier hadden we het geluk dat we een drietal olifanten een bad zagen nemen, ze trokken zich niets van onze aanwezigheid aan.
Een lekker bad, hebben we wel verdiend.
Kom erin joh, het water is helemaal niet nat.
Wat een watje zeg, hij durf niet.
Leuk gezicht, deze nesten van de wever vogels. Slim om de nesten in een boom op een klein eilandje te maken, geen last van rovers.
Hier een mooi overzicht van het gebied kilometers breed geïnundeerd, waardoor vele eilandjes zijn ontstaan goed voor alle mogelijke soorten vogels.
Nijlpaarden zijn in dat waterrijke gebied goed vertegenwoordigd. Zijn ze onder water dan moeten ze toch regelmatig naar boven om te ademen.